Novi Sad
20.06.2011.
14:02 > 19:12
Predstavnici sindikata, kao i pojedinih udruženja i političkih stranaka, koji su skupili preko 32.000 potpisa protiv privatizacije javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" danas su predali svoju peticiju Skupštini grada.  
  • Vesna

    26.06.2011 00:14
    Goranu
    Da je Evropa htela da pomogne Srbiji, već bi to učinila. Imala je 11 godina na raspolaganju. Da li znaš da je prosečna plata u Bugarskoj 230 evra? Da li misliš da bi Nemačka pomogla Grčkoj da nije njen interes u pitanju, pošto 70 odsto proizvoda izvozi na evropsko tržište i odgovara joj evrozona, jer ne mora da plaća nikakve transakcije. Ako je Evropa htela da pomogne Srbiji, zašto je prisilala na jednostranu primenu SSP, što znači da Srbija može besplatno da uvozi, ali ne i da izvozi? Zapadnim silama Istočna Evropa služi samo kao tržište, ali su se malo preračunali. Grčka stalno troši (kupuje nemačke proizvode) i tako slabi evro i evrozonu. Što će reći, Nemci su dobili ono što su zaslužili. Lukavstvo im se obilo o glavu!
  • Goran Upucenoj i Vesni

    25.06.2011 08:12
    Ha ha ha ha koliko gluposti lezi u NASEM narodu.
    Naravno na prvom mestu teorije zavere, buuu aaa, svi su protiv nas, svi hoce da nas koloniziraju, svi hoce nase bogastvo. Ma daj bre, smesne ste. Kakvo bre bogastvo, kakve bre firme, pa jedan jedini podatak da su Novi Sad i Beograd jedini gradovi u Evropi koji fekalnu kanalizaciju pustaju (zbog boljeg razumevanja citaj govna) direktno u Dunav bez bilo kakvog tretmana, govori sve. Ja ne bezim od svog porekla i sa ponosom ga isticem uz napomenu da pripadam grupi od manje od 5% Srba koji znaju, mogu i zele drugacije. A Vi samo cisite Srbiju, srecom ne mozete doci do nas jer smo daleko pa cemo videti kako ce ko zavrsiti. I da pazite, garant Vas snimaju satielitom dok ste na ulici.......
  • Upućena

    24.06.2011 00:12
    Goranu
    Da li ste pročitali knjigu Politika genocida? Očigledno niste. Jer da jeste, znali biste da naša vlast nije nesposobna. Evo ukratko kako to ide. Posle vojne intervencije na neku zemlju, Ameri na čelo države klijenta dovode kvislinšku vladu. Ta vlada dobija garancije da će uživati sve privilegije, a zauzvrat upropašćava preduzeća i omogućava zapadnjcima da crpe resurse zemalja klijenata. Novosadski Vodovod je neosnovano podizao cenu vode kako bi pripremio građane za visoke cene koje bi odredio strateški partner. Stranac dolazi zato što želi veliki profit, a ne zato što mu je žao Novosađana koji piju nepročišćenu vodu. Stoga, nije tačno da u Srbiji niko ne bi znao da proizvede kvalitetnu vodu, to naši namerno ne žele da urade, jer su se tako obavezali gazdama.
    Većina našeg naroda takođe nije pročitala ovu knjigu. Ali naslućuju istinu.
    I da, ja nisam član DSS. Još uvek dobijam čestitke iz DS, iako nemam nameru da glasam za njih. Pročitani su.
  • Vesna

    23.06.2011 23:55
    Goranu
    Kako volim te koji kažu, sami ste krivi za svoju nesreću, ili, tako ste i zaslužili! (Pri čemu sebe izuzimaju iz tog naroda).
    Da li misliš i da smo zaslužili da nas bombarduju? Da li onda misliš da su Japanci zaslužili atomske bombe, zemljotrese i cunami?
    Ako tako misliš, stvarno si za žaljenje.
    Ne brini se za Srbiju, ima nas koji ćemo je počistiti. Ali, mogao bi da se zabrineš za sudbinu svoje nove domovine Nemačke koja ima velike interese u Grčkoj. Anglosaksonska kultura je na izdisaju!

  • Goran Gradjaninu Pokornom i Ve

    23.06.2011 06:43
    Istina boli. Da ste ocistili Srbiju od ljudi koji znaju i hoce da rade, tacno je uglavnom. Vredni i sposobni konstatno odlaze li odlaze....Da imam vremena da napisem komentar pre ili posle radnog vremena i to je tacno. Da nisam bas najbolji sa pravopisom i to je tacno. Srecom u poslu mi trebaju uglavnom brojke i formule. Da ste cinicni i to je tacno. Da ce takvim vecinskim razmisljanjem i delovanjem u Srbiji biti bolje....tesko i to jako tesko.....
  • Vesna

    23.06.2011 00:08
    Goranu
    Dragi sunarodniče! Radila sam u Nemačkoj, tako da znam kako je! Kada me je nekoliko godina kasnije posetio prijatelj iz iste Nemačke, njegov komentar je bio: "Ala Srbi mnogo rade!" Bilo je to pre dve godine, kada sam imala sreću da sam zaposlena. I veruj mi, tada sam bila toliko iscrpljena, da nisam imala vremena da pišem komentare, iako nisam bila na baš tako visokoj poziciji kao ti. Poštujem Nemce u Nemačkoj i Evropljane u Evropi, ali ovi koji kod nas dolaze, mahom su mutivode. I da, upravo zato i dolaze, jer u svojoj zemlji nemaju mesta.
    Priča da su Srbi neradnici je davnoprošlo vreme. Volela bih da vas iz Nemačke vidim kod privatnika u Srbiji. I još nešto: konkurisala sam na oko dve stotine mesta, nisam birala posao i ništa!
    Još nešto, srpski i nemački se pišu malim slovom. To su pridevi!
  • građNIN pokorni

    22.06.2011 18:19
    Goranu
    Daj bre čoveče, prestani da lupetaš.Ovdw u Sebiji se radi ali se ne zaradjue. Sve go privatnik i lopov do lopova. Došli i njihovi - ćitaj Švapski i naši lopovi iz Nemačke pa žele da nas pretzvore u moderne robove. Sram te bilo. Ostani tamo gde si za ovde i nisi. Oćističemo mi Srbiju od takvih veruj mi.
  • Goran Vesni

    22.06.2011 07:31
    Neizmerno me zabavlja ova tema i Vase reakcije. Znam da istina boli, ali sta da se radi, kao sto rekoh ne moze da postane bolji onaj ko ne uvidi da je los. Dakle, moje reci nisu pljuvanje vec samo puka istina. Novac koji zaradjujem ovde sluzi normalnom zivotu i nicemu drugom. U Nemackoj se plata zaradjuje a ne dobija kao u Srbiji. Takodje u Nemackoj stices znanje i usavrsavas se, bogatis duh a ne propadas i zaglupljujes kao u Srbiji, a to su stvari koje ti ne moze niko oduzeti itd. itd. A Vi samo i dalje pricajte i bavite se glupostima, promasenim temama, laznim sindikalcima, kvazi politicarima, peticijama, zabusavanjem, lenstvovanjem, gledanjem PINKA i slicnima pa cemo videti ko će ostati na smetlištu istorije. Živi bili, pa videli!
  • Vesna

    22.06.2011 00:31
    Goranu
    Dragi moj, narod možda jeste priprost, ali glup nije. Ovaj narod se jako opekao sa stručnjacima iz Nemačke i ostalih evropskih zemalja. Dnevnik Holding preuzeo je nemački WAC i Bodo Hombah, a radnici su potom preklinjali IVV da ih uzme pod svoje okrilje, pošto mnogi od njih mesecima nisu dobijali plate. Da ne pričam o čuvenom Evropljaninu koji je kupio Ringier(Blic, 24 sata i Alo) koji većinu radnika uopšte ne plaća, zamislite oni "hoće" da volontiraju. Kapitalizam će opstati, ali ne američki i evropski, nego azijski. A to je državni kapitalizam. Nije naš narod glup! I da, ti evrići zbog kojih si izgubio pojam o poreklu, i zbog kojih pljuješ po sopstvenom narodu, uskoro će ostati na smetlištu istorije. Živi bili, pa videli!
  • Goran Anonimusu

    21.06.2011 19:02
    Vidis nesto si i pogodio...ja i zivim trenutno u Nemackoj i u kompaniji u kojoj radim vazim za vodeceg inzenjera u grupi. Za mene i u ovoj uredjenoj zemlji ima mesta a za lazne sindikalce, lenstitne po JP i JKP bas i nema puno prostora van zemljice Srbije. Zato ja i razumem sta Vi radite i jedina opcija Vam je da se busate u prsa, branite to Vase, sta god da je, pa da ako potrajete jos koju godinu. Ali bez brige, naglasavam opet, tom priprostom i priglupom narodu mozete da prodate bilo koju pricu tako da cete Vi lazni sindikalci, kvazi politicari i lenstine trajati jos dugo u tuznoj Srbiji i tuznom nam Novom Sadu.
  • Anonimus

    21.06.2011 16:56
    Goranu
    Čoveče pa idi u Nemačku, ko ti brani kada voliš tako taj zapad.Sigurno si veliki stručnjak.Ma ostavi Radosavljevića na miru čovek samo dobro radi svoj posao.Živi u pravom vremenu i na zemlji.Da je bar više takvih ljudi
  • Goran za Anonimuse i MIA

    21.06.2011 14:55
    Nisam ni ostrascen, ne radim u JKP Vodovod i kanalizacija, ne simpatisem Bjelajca......ali gospodin borac za ljudska prava sindikalac Zoran Radosavljević je promasio vek u kome zivi. Nema vise komunizma, socijalizma i drugih demagogija, na sceni je kapitalizam i to u najgorem svom obliku. Nema vise nase sada postoji moje i tvoje i ko to ne shvata zivi u velikoj zabludi. A Vi gospodo koji pricate o neotudjivoj NASOJ imovini ste isto tako pricali i o nasim zemljama, nebeskom narodu i slicnim glupostima, pa vidite gde smo dosli. Kako to nazvati osim gluposti i priprostosti. Ko ne shvati da je los nemoze postati ni bolji. Sva ili skoro sva javna preduzeca treba transformisati, prodati ili dati na upravljanje drugima pre svega mislim na strance npr. Nemce. Volio bih da me uverite da Srpske firme uspesnije posluju od Nemackih kako bih promenio ovo svoje misljenje.
  • Geda

    21.06.2011 04:53
    Sada svatam onu Čankovu "Di su naši novci? "- to je on mislio na sebe i Bjelajca.
  • Tabloid

    21.06.2011 04:45
    @EX DS
    Ko da Pavlicića briga za DS on i ovako vodi svoju politiku i politiku svojih kumova i rođaka i sprda se sa nama Novosađanima. Oko njega sve nafrizirane ribice, valjda je čovek umislio da je Gadafi.
  • 21.06.2011 04:42
    Jedno pitanje za direktora Bjelajca: Direktore, ako vi kazete da ce se u jednom transparetnom i zakonitom postupku izabrati strateski partner, kako u drugoj izjavi kazete da ce Veolia kada preuzme Vodovod na upravljanje vodovoda na 25 godina, postaviti Vodovod na "noge"? Ako vi vec znate ko ce upravljti Vodovodom pre raspisivanja tendera, onda je to posao i za medije ali ponajvise za pravosudje i policiju. Akciju prikupljanja potpisa odrzana je u Novom Sadu prvi put u istoriji( ovo je za vas Pavlicicu) Neko skupio u roku od 7 dana dovoljno potpisa za odrzavanje referenduma. prvi put u istoriji... To govori mnogo...Zato pamet u glavu i dalje od vodovoda ili ce bukagije biti posledica....
  • Lacika

    20.06.2011 21:49
    U ovom gadu izgleda ima 2 genijalca ( Pavlicic i Bjelajac) i nas 350 000 idiota koji ne vide i ne prepoznaju vizionarsku i mudru zelju gorepomenutih prepametnih genijalaca da eto malcicko privatizuju vodovod na 25 godina da bude bolje njima. Placacemo jos skuplju tehnicku vodu nekom Nemcu a procenti... Pa i mudraci vole bezbrizan zivot... E pa nismo vesla sisali... Predlazem da svi koji smo nezadovoljni pljackom nase imovine jednostavno udjemo u gradsku kucu i javna preduzeca i ne dozvolimo politickim mafijama da nam otmu jos ono malo sto nam je ostalo. Zar ti je malo 5 stanova????
  • Lusi NS

    20.06.2011 21:34
    Pitam se,otkud nastavnik geografije na mestu direktora Vodovoda,i koliki je dug mesara Matijevića za utrošenu vodu?
  • EX DS

    20.06.2011 21:22
    Ja bih se zamislio i zabrinuo Pavlicicu. Kada neko uspe da za 7 dana skupi potpise 11% glasackog tela Novog Sada ( ili 20 % ljudi koji izlaze na izbore) uz maksimalni medijski mrak i ujedini ih na ideji sprecavanje nezakonite vlasnicke transformacije vodovoda onda je to klinicka slika trenutnog raspolozenja novosadjana vezanu za vasu vladavinu. Ljudi su kivni na neispunjena obecanja i na muljazu i privatizacije koje nam niste obecavali 2008. Da je akcija potrajala 15 dana, danas bi na vasem stolu bilo 64000 potpisa. Za vas licno a i za DS je bolje da odustanete od nezakonite transformacije zbog samog DS. Ili cete pak vi biti osnovni i glavni krivac sto cete vratiti na vlas SRS tj. SNS. Shvatite da se velicina coveka ogleda u delima. A ovo i bas nije za pohvalu. Vodovod je vlasnistvo Novog Sada, nije vas. To je jedino sto morate da shvatite ako i dalje mislite da se bavite politikom. A ako zelite da se bavite politikanstvom, onda ste na pravom putu. I vi i vas drugar Bjelajac...
  • Set

    20.06.2011 18:29
    Bjelajacu, Rodniju, Canku i Pajticu je ovo poruka da njihove price o borbi za zastitu vojvodjanske imovine je prica i nista vise. Realnost su prodaje poljoprivrednog zemljista, secerana, cementara... Kao slag na tortu im dodje petljavina oko luke i vodovoda. Nemojte vise da kompromitujete ideju Vojvodine. Slazem se da nije bitno ko skuplja potpise, bitno je ko prodaje nasu novosadsku i vojvodjansku imovinu. Nagrada vam stize na sledecim izborima.. A mozda ovo i radite ako ste svesni svoje buducnosti...
  • anonimus

    20.06.2011 18:22
    pohvale
    Bravo sindikalci, uspeliste da napravite najširu koaliciju protiv ovih raspikuća (SNS,DSS,SPS,SRS, KP Penzionere,potrošače,komfederaciju sindikata i gradjane, omlasinu i stare,studente )
    BRAVOOOOOOO . Neka im se tresu gaće i treba, nesposobnjakovićima.Trebaju im stranci jer oni nisu sposobni ništa da urade.
  • 20.06.2011 18:21
    Pozdrav Santracu(anonimusu)! Koncesija moze biti i drzavna( toliko o JPP). A sto se 10 vrsta JPP. slazem se da ih ima ali ne kod nas... Kod nas nema zakonske regulative koja to regulise... Koncesija kao mogucnost postoji ali vas model JPP ne. Kada bi ste ga sproveli, obezbedili bi sebi dugogodisnji odmor o trosku drzave... U Sirmijumu napr.
  • gradjanin pokorni

    20.06.2011 18:00
    bjelajcu
    Da li si isplatio CSP 650.000 evra ? Za šta ?
  • anonimus

    20.06.2011 17:49
    Tiberiussu
    Pa idi u inostranstvo čoveče , nemoj ih dovoditi ovamo. Sretan ti put
  • MIA

    20.06.2011 17:48
    Goranu
    Moji roditelji su gradili ovu zemlju, ja je dogradjujem a OVI je ruse. Sta ce ostati nasoj deci, unucima sem 2000 $ duga po glavi kad se rode. I bicemo samo svoji ali na tudjem!
    Ovaj narod nije glup i zao mi je sto imate visoko misljenje o sebi. A tu jako gresite....
  • anonimus

    20.06.2011 17:47
    goranu
    Treba da vas je sramota da 32000 svojih sugradjana nazivate glupim i priprostim. A drugo poptuno ste promašili iz svoje ostrašćenosti što se tiče g.Zorana Radosavljevića. radi se o jednom poštenom sindikalcu i velikom borcu za radnička i ljusdka prava. Ko ste vi neznam, ali mu sigurno niste ni za mali nokat. Upitajte sebe kakvi ste?
  • Tiberius

    20.06.2011 17:21
    i samo da dodam, konto price o odnosenju para iz drzave. gospodo vi za svoj posao dobijate platu zar ne? jel vam iko ogranicava kako tu platu da potrosite? ne? pa sta onda izmisljate? to je cena koja mora da se plati jer sami nismo sposobni da najurimo partijske kadrove. iskreno ja bih pre platio nekom strancu da radi posao kako treba nego da pare odlaze partijskim poslusnicima.
  • Anonimus

    20.06.2011 17:20
    @za anonimusa
    Koncesija je vid javno - privatnog partnerstva.Jedan od deset vidova istog.Ali, otkud bi ti to znao...
    Nek si se ti utefterio protiv "privatizacije".Pa još ako si iz DSS-a koji se u programu zalaže za javno -privatno partnerstvo ili iz naprednjaka koji bi da obradivu zemlju prodaju strancima(!!?), blago tebi...
  • Tiberius

    20.06.2011 17:16
    da bi vodovod smanjio troskove poslovanja mora da racionalizuje upravljanje firmom. kako se drzava nije pokazala sposobnom da to uradi, logican korak je da se to prepusti nekom drugom, privatniku npr. price o promeni vlasnistva su zlonamerne i idu u prilog tezi da sindikalci samo hoce da sacuvaju svoje neradnicke pozicije.

    prvo pljujete stranacke kadrove u jp a onda ne zelite da ih se resite odbijanjem predloga koji upravo to treba da omoguci. mogli bi da se dogovorite malo sa sa sobom.
  • za anonimusa

    20.06.2011 16:08
    Koncesija je odgovor gospodine... Ne javno privatno partnerstvo...Nije strasno pitati... A to su dve razlicite kategorije(negde slicne ali ipak razlicite).Mislim na koncesiju i JPP ali i na autobuse i pitku vodu...
  • Mickeymouse

    20.06.2011 15:35
    Odgovor na javni poziv
    Pre nekoliko minuta sam na radiju 021 čuo poziv direktora novosadskog vodovoda da mu, ako neko zna, kaže alternativu povećanju cene kako bi se profitabilnije poslovalo, pa evo...
    Poštovani g. Bjelajac, pošto ste se lično obratili ovakvim pozivom, slobodan sam da Vam se lično i obratim. Pre svega moram da izjavim da ovo obraćanje nije motivisano politički, pošto ja svakako nisam pristalica ovih NARODNIH, NAPREDNIH ili PENZIONERSKIH stranaka, naprotiv, a ne znam zaista ni koje ste Vi partije kadar. Niti me to zanima. Ovde se radi o stručnom izazovu. Name, očigledno je da Vi niste ekonomista po struci, pa bih kao pripadnik ove, u našem društvu potpuno marginalizovane nauke (ili zanata, kao hoćete), želeo da Vam ukažem na najmanje dve metode kojima se, pre povećanja cena, po pravilima struke mora pristupiti u cilju poboljšanja likvidnosti i profitabilnosti poslovanja. To su:
    1. NAPLATA DOSPLIH POTRAŽIVANJA. Koliko sam informisan, ogroman procenat novosadjana uredno plaća svoja (nerealna, ali o tome ne bih ovom prilikom) dugovanja za vodu. Ali postoji par procenata potrošača koji duguju enormne iznose ? Takodje postoje dugovanja javnih preduzeća - sportskih i poslovnih centara i sl. - pa zašto ih ne kompenzujete, isti Vam je vlasnik, ili naplatite na uobičajeni način - advokati to dobro znaju, a zastupljeni su na najvišem nivou gradske vlasti, zar ne ? Tu je i pitanje "ilegalnih" priključaka na mrežu. "Avarska brda", "ostrvca" i ostala (pri)gradska naselja sa svojim novodošlim i novopečenim sposobnim poslovnim ljudima troše silne kubne metre vode, koju ne naplaćujete. Ne mogu da verujem da je toliko teško utvrditi ko pravi te priključke, kao i gde otiče tolika voda koju proizvodite. Možda svi imaju oštre pse unutar svojih hacijendi, pa Vaši službenici ne smeju do vodomera ? Ili je ipak nešto drugo u pitanju ?
    2. POVEĆANA EKONOMIČNOST (ŠTEDNJA) Ovo je takodje jedna od najstarijih metoda poznatih ekonomskoj nauci koja pomaže ozdravljenju ugrožene firme. Siguran sam da stroga kontrola troškova, optimalizacija broja zaposlenih, ekonomično korišćenje postojećih resursa i slične, svakom ekonomisti dobro poznate mere, mogu da pomognu mnogo pre povećavanja cena (koji bi to put bilo u zadnjih godinu dana ?)
    Na kraju, samo još jedna stručna napomena: novosadski vodovod je klasičan primer stoprocentnog MONOPOLA, pa bih savetovao da se više ne pominje termin "tržišta" u vezi sa ovom firmom, pošto su ti pojmovi apsolutno kontradiktorni i nespojivi. Barem dok ne budemo imali drugog "vodo-operatera", pa da biramo od koga ćemo kupovati vodu koja ide iz slavine.
    Nadam se da sam odgovorio na Vaše pitanje, zahvaljujem na vremenu koje ste mi Vi i ostali čitaoci posvetili.
  • 20.06.2011 15:32
    A ste je sa budzetskom inspekcijom u vodovodu? I jos jedno pitanje. Gosp. Canak, sta Vam je gosp. Bjelajac ucinio kada ste mu spremni sve da tolerisete? Pa i ovu muljacinu sa vodovodom
  • 20.06.2011 15:07
    I da li ce nas pitati da li zelimo da prodaju nas vodovod njihovim tajkunima? Nece...Briga njih za nas. Novac njih pokrece...
  • НОВИ САД

    20.06.2011 15:02
    ДИРЕКТОР ПРЕВАРАНТ
    Ја сам подписао петицију и мене није нико слагао,јер сам ПРОТИВ БИЛО КАКВОГ ВИДА ОТУЂИВАЊА ДЕЛА МОЈЕ ИМОВИНЕ.Ко даје за право једној пролазној политичкој опцији без идеја и знаља да се упушта у овакве прљаве аранжмане?Господине Бјелајац нисте Ви изградили објекте водовода и канализације и није ваша фирма власник тих објеката, а ни градска скупштина која је донела непромишљену одлуку.Питам вас дали је та иста консултантска кућа ЦСП пре пар година предложила сасвим друго решеље трансформације ЈП и ЈКП у Новом Саду? Верујем да ЈЕСТЕ, јер се за новце све може урадити. Зашто нисте понудили пројекте некој Европској банци кад већ имате пара да враћате кредите?Него,ДИ СУ НАШИ НОВЦИ?То вам је маска за пњачку овог осиромашеног и пониженог народа чијих 32 000 потписа не вреди, по вама ништа.Канда ћете и ви на улици изгубити власт,као што сте је и освојили.
  • Anonimus

    20.06.2011 14:55
    @"Autonomaš"
    O potpisima će tek biti priče, i da li su pravi - to nemojte da se lažete vi što niste u stanju 20 potpisa na Najlonu da skupite, a predajete 30 hiljada protiv "prodaje" Vodovoda ili nešto drugo na slici piše?
    Kako privatnici voze gradske linije po Beogradu?Protizakonito ili kroz poveravanje delatnosti?
    Kako su vaši hteli da im autoput gradi autrijska privatna firma i njime upravlja 30 godina?Protivzakonito?
    Ova banda iz Sindikata kojoj, po istraživanjima, veruje 4 posto članova Sindikata?
    Ložite ovaj narod, ložači....
  • berolina

    20.06.2011 14:40
    Herr Bürgermeister
    koliko vode proizvede Herr Direktor Bjelajac i po kojoj ceni?
    koliko proizvedene vode naplati Herr Direktor Bjelajac danas?
    prosle godine je imao MANJAK/MINUS u kasi od 43%, tj. proizvedene a NE NAPLACENE VODE u gradu Novome Sadu?
    Herr Bürgermeister, kome to Herr Direktor Bjelajac poklanja vodu? zasto ne naplacuje SVU VODU koju proizvede?
    dozvoljen minus u RASIPU VODE ne bi smeo da predje 1,5-2,5% od proizvedene volumine!
    minus u kasi vodovoda od nenaplacenih 43% su podaci VODOVODA na RTV u leto prosle godine!
    koliki je MINUS DANAS? manji sigurno nije!
    kome ste namerili tu ujdurmu sa "prodajom" vodovoda?...pa ovaj ODPAD ne treba nikom normalnom ni na poklon!
    ovo je uzas od bezobrazluka i sprdacine na racun gradjana.
  • rotkvarijanac

    20.06.2011 14:39
    Sva ova desavnja oko pada kvaliteta vode, cesta zamucenja, hemijka neispravnost, bakterioloska neispravnost uz konstantan rast cena vode je vec, cini mi se, vidjena prica. Unistavanje sistema koji je vise nego profitabilan i priprema za privatizaciju je najava vlasnicke trransformacije. Nesposoban menadzment je sposoban da pronadje sposoban privatni menadzment koji ce znati da upravlja firmom. Smesno i zalosno. A mi cemo to platiti povecanjem cene vode. A sada pijemo najkuplju vodu u Srbiji. Potpisao sam peticiji. Potpisao bih je i da je skupljalaSRS i DS i LSV... Ne zelim da gledam i budem pasivan u pljacki nase imovine.... No bojim se da je provizija uzete i da je neko vec "zavrsio" pricu.
  • Goran

    20.06.2011 14:32
    Stop laznim borcima za prava radnika
    Ako nekom date preduzeće na upravljanje i taj neko uzme pare i odnese u Nemačku ili Francusku, a ne uloži u Novi Sad, onda ne znam čija je veća laž - moja ili njegova?", kaze sindikalac Zoran Radosavljević.
    Vi nemate pojma sta pricate gosp. Radosavljevicu. Zahvaljujuci Vama (laznim sindikalcima) i nesopsobnom rukovodstvu JKP Vodovod i kanalizacija je doslo do nivoa da isporucuje tehnicki najnekvalitetniju vodu po najvecoj ceni u Srbiji. Sram Vas bilo i Vas i tih kvazi-politicara koji kao sire neku propagandu "Nedamo nase". A ja Vas pitam, koje crno nase? Propalu firmu, punu neradnika, lopova, zadriglih direktora, sluzbenih automobila...., jel to NASE sto branite....Pa za koju godinu Vodovod nece moci da isporuci vodu ni uzem gradskom jezgru ako ovako nastavi da posluje. Jel to branite suvom demagogijom obmanjujuci ljude. I koji crni visak para, pa i sada Vam grad daje pare iz budzeta ili pozajmljujete pare od drugih preduzeca da bi isplatili plate. Jos jednom sram Vas sve bilo zbog svih silnih lazi i gluposti koje iznosite i u koje Vam nazalost veruje ovaj priprosti i priglupi narod koji potpisuje te Vase peticije.
  • pasat cc

    20.06.2011 14:26
    Bjelajac je jos direktor?! A ja mislio da je u Mitrovici!
  • autonomas

    20.06.2011 14:11
    Nije bitno ko je skupio potpise, nego ko zeli da proda. Ovo je klasicna muljacina jer je zakonski, pravno nemoguce uopste uci u pricu javno-privatnog partnerstva dok se ne donese zakon o restituciji, zakon o povracaju imovine lokalnim samoupravama, zakon o komunalnoj delatnosti i zakon o javno-privatnom parnerstvu. Pokusavati nekome dati na upravljanje najvazniji resurs kao sto je voda, bez ikakvog zakonskog utemeljenja moze govoriti samo o motivima. Kada se nekom poveri na upravljanje resurs kao sto je voda na 25 godina, postavlja se pitanje motiva? Poveriti nesto u suprotnosti sa zakonima ove drzave na 25 godina je samo drugo ime za privatizaciju... Direktore, pa nismo bas tolike neznalice...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna